A Projektről

A történet még 2015-ben kezdődött el, méghozzá egyszerre három párhuzamos szálon futva.

Bicske, Martonvásár és Vál polgármesterei úgy döntöttek, a forrásokért folyó éles versenyben sokkal jobb esélyeik lesznek összefogva, mintha külön-külön próbálkoznának. Ezért elkezdtek közösen gondolkodni, megkeresni azokat a kitörési pontokat, amelyek lehetőséget kínálnak a meglévő erőforrások jobb hasznosítására.

Minden település egyedi és különleges, és mindegyik rendelkezik valamilyen vonzerővel, amelyek együttesen képesek a mainál is népszerűbb idegenforgalmi célponttá tenni a megye ezen részét. Az összefogásban rejlő erőt nagyon hamar felismerték mások is, így egyre több és több település csatlakozott a kezdeményezéshez.

Ezzel párhuzamosan a kormány is kiemelt figyelmet szentel Fejér megyének, ahol a meglévő, élő értékeket tükröző hívószavakra kell építeni a terület közös jövőjét. Egy 2015. december 30-án kelt miniszterelnöki utasítás Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki Tessely Zoltán országgyűlési képviselőt. Azzal a legfontosabb feladattal, hogy a megyei fejlesztési biztossal, a megyei önkormányzat képviselőivel és más helyi szervezetekkel együttműködve összehangolja a térségre vonatkozó elképzeléseket.